Uusilla investoinneilla lisäpotkua tuotantoon

Camtronic Oy jatkaa koneinvestointejaan ja laajentaa uusinta FMS-järjestelmäänsä kahdella koneistuskeskuksella. Noin miljoonan euron investointi lisää entisestään tuotantoa, joustavuutta, tehokkuutta ja toimitusvarmuutta.

Ensi syyskuussa asennettava laajennus käsittää kaksi vaakakaraista koneistuskeskusta ja 20 uutta palettipaikkaa. Samalla se on jatkoa viime syksynä tehdylle investoinnille, jonka yhteydessä otimme käyttöön kaksi vastaavanlaista konetta.

”Niiden käyttöönotto sujui odotettua paremmin, ja hyödyt tulivat nopeasti esiin. Siksi päätimme aikaistaa jatkoinvestointia, joka oli alun perin suunniteltu vasta ensi vuodelle”, toimitusjohtaja Matti Kyrölä kertoo.

Uuden FMS-järjestelmän ansiosta Camtronicilla on saatu vauhditettua tilausten läpimenoa. Koneilla pystytään ajamaan miehittämättömiä työvuoroja, mikä tuo lisää valmistustunteja ja sitä kautta nopeampia toimitusaikoja.

Koska kyseessä on jo olemassa olevan linjan laajennus, käyttöönottovaihe on huomattavasti nopeampi kuin edellisellä kerralla. Laitteet saadaan täysin käyttökuntoon noin kuukaudessa, ja alkusyksystä päästään jo täyteen tuotantokäyttöön. Uusilla koneilla voidaan myös jatkaa samoja töitä kuin aikaisemmalla järjestelmällä.

Laajennuksen ansiosta Camtronicille syntyy arviolta 3–5 uutta työpaikkaa. Tällä hetkellä työllistämme noin 50 henkilöä, ja nykyisen, elokuussa päätyvän tilikauden liikevaihdon ennustetaan nousevan kuuteen miljoonaan euroon.

”Meillä on tällä hetkellä hyvä tilauskanta, ja olemme saaneet myös uusia asiakkaita. Siihen nähden uudet koneet tulevat tarpeeseen. Vahvasti uskomme, että niiden avulla saamme liikevaihtoa kasvatettua myös ensi vuonna”, Kyrölä sanoo.

Camtronic on jo useiden vuosien ajan investoinut vahvasti uusiin koneisiin ja laitteisiin. Tämä viestii asiakkaillemme siitä, että meihin voi jatkossakin luottaa laadukkaiden koneistuspalvelujen tuottajana. Investoinnit ovat myös uusille osaajille viesti metallialan tarjoamista mahdollisuuksista.

”Myös tällä alalla on tärkeää kasvattaa tunnettuutta ja luoda sitä kautta työnantajakuvaa”, Kyrölä toteaa.

Matti Kyrölä
Edellinen Seuraava